Låt en tapetserare klä om dina möbler

Ordet tapetserare kan tyckas handla om någon som tapetserar om hos folk, men yrkestiteln innebär faktiskt att det är en person som klär om andras möbler. De stoppar också möblerna så att stolar, soffor och fåtöljer som har blivit nedsuttna får ny volym och stabilitet, dom kan också utföra taktvätt i göteborg.

 

Du kan klä om dina möbler själv men det kan vara ganska svårt och resultatet blir ofta inte så bra som du kanske hade väntat dig. Att låta en tapetserare göra jobbet är därför bättre, speciellt om det rör sig om gamla, antika möbler som ska kläs om.

 

Tapetseraryrket – ett riktigt hantverkaryrke

Att arbeta som tapetserare anses återigen som ett fint och kreativt yrke. Det är oerhört konstnärligt och kräver fingertoppskänsla. Det är också en titel du inte bara uppnår hux flux utan du ska ha gått tre års utbildning. Efter dessa år kan du avlägga ett gesällprov som måste godkännas av andra yrkesskickliga personer innan du faktiskt får erhålla gesällbrevet. Efter det kan du kalla dig tapetserare med gott samvete och kanske öppna eget eller bli anställd.

Tapetseraryrket kan vara ganska ensamt om du har eget företag. Det handlar till största delen om att jobba med dina händer. Visst träffar du många kunder i ditt yrkesliv och på så sätt är tapetseraryrket också socialt. Men för det mesta sitter du i ateljén och arbetar manuellt. I flera fall arbetar tapetserare med något som kallas för konservator. Denna typ av samarbete blir extra viktigt när tapetseraren ska klä om och stoppa gamla möbler av kulturhistoriskt värde, som kanske ska ställas ut på museum eller ta plats på slotten eller finare hotell runt om i landet eller i världen. Som tapetserare kan du nämligen jobba överallt.

 

Du får dock utlopp för mycket kreativitet. Även om vissa kunder kommer in och har önskemål om vissa tyger för att klä om möblerna så har du också en stor frihet att till exempel klä om gamla möbler till butiker som ska sälja dem igen och kanske ger dig fria tyglar. Du kan också köpa in antika möbler själv och klä om helt efter dina önskemål och sedan sälja dem eller möblera med hemma.

 

Låt dina möbler få nytt liv

Har du ärvt antika möbler med affektionsvärde som du vill klä om inför en ommöblering eller renovering? Ta kontakt med en duktig tapetserare i närheten av ditt hem och lämna in möblerna. Tapetserare har stor erfarenhet och ett gott öga för detaljer och på så vis behöver du inte köpa nya moderna möbler utan ta dra nytta av det personliga intrycket som gamla möbler i ny tappning ger.